Izgradnja bazena na opštini Lajkovac

U Opštini Lajkovac je potpisan Ugovor o izvođenju radova za plivački bazen, koji obuhvata Ugovor o izgradnji zatvorenog bazena i Ugovor o izradi projektne dokumentacije.

Ugovor je potpisan između JP “Direkcija za uređenje i izgradnju opštine Lajkovac” i firme “Alex Egineering&Construction” iz Beograda.

Bazen će biti izgrađen u postojećoj Sportsko-rekreativnoj zoni Lajkovca, u kojoj je Hala sportova, stadion FK Železničar sa pratećim terenima, mali tereni za košarku i odbojku, mini-pič teren i teretana na otvorenom.
Prilikom potpisivanja ugovora predsednik opštine Lajkovac Živorad Bojičić izjavio je da je reč o velikom poduhvatu i najavio da će plivanje za Bogojavljenski krst biti u novoizgrađenom bazenu.

Najavio je da će bazen biti na raspolaganju aktivnim sportistima i svim građanima Lajkovca i okolnih mesta i naglasio da se izgradnjom zatvorenog bazena zaokružuje opremanje Sportsko-rekreativne zone od 22 hektara, uključujući i teniske terene čija je izgradnja u toku.

Ljiljana Kasapov Obradović iz firme “Alex Egineering &Construction” objasnila je da će biti urađena dva bazena u jednoj zatvorenoj hali, ukupne površine 3.000 kvadratnih metara, sa svim pratećim sadržajima i relaks zonom.

Jedan bazen će biti dimenzija 33×25 metara, a drugi 25×12,5m za obuku neplivača. Jedna strana hale moći će da bude otvorena i povezana sa spoljašnjim ambijentom. Tehnički prostor će se nalaziti ispod prizemnog nivoa, po propisima naloženim za ovakav tip objekta.

Na realizaciji datog projekta je angažovan konzorcijum “Alex Egineering &Construction” i “Mašinoprojekt”, Beograd.

POSLEDNJE VESTI