Dokazana rešenja.
Odlično rešenje za zaštitu je omekšivač, koji radi na principu jonoizmenjivača mase. U tu svrhu, koristi specijalnu so.
Zašto nam je potrebna zaštita od kameca?
Kamenac treba izbegavati iz više razloga:
Naslaga kamenca vremenom može da smanji prečnik instalacione cevi. Vremenom to može da dovede do problema, čiji popravak ili zamena je skup i složen proces. Kamenac izaziva razmnožavanje bakterija, kao što je Legionella. Pored toga, neke bakterije koriste magnezijum i kalcijum u sedimentima, kao hranu, tako da se još intezivnije razvijaju. Činjenica je da kamenac šteti uređajima kao što su mašine za kafu, veš mašine, mašine za pranje sudova, itd. a posebno industrijskim i profesionalnim aparatima. Ogromni problemi mogu da se jave i u kotlovima, cevima za grejanje i hlađenje, zapravo u svakom sistemu koji koristi vodu u nekom obliku.
Naslage kamenca predstavlja poseban problem za hotele, posebno u kupatilima i kuhinjama i njihovo otklanjanje vremenom postaje skup proces.
BWT omekšivači su najbolje rešenje za sprečavanje stvaranja naslaga kamenca i lako održavanje uređaja i sanitarija.

2

Bewamat Z / WZ / SE

Bewamat® Z, WZ/SE – singl jedinica kontrolisana vremenski i na osnovu protoka

Sadrži elektronsku vremensku kontrolu, 5 kružnih konrolnih ventila, optički radni ekran, vezu sa integrisanim ventilom za kontrolu rezidualne tvrdoće, taster za manuelnu regeneraciju, zaštitu pri nestanku struje, digitalni tajmer, kontrolnu lampicu. Interval između dve regeneracije se može podesiti na sat ili na dan.

Za sve tipove Bewamat® važi sledeće: Glavno napajanja 220V / 50Hz, napon kontrolnih jedinica 24V, klasa zaštite IP 44, temperatura vode/okoline max. 30/40ºC, radni pritisak 2-6 bara.

1

Rondomat Duo – duplex omekšivač vode

Tipovi 2,3,6,10

Zapreminski kontrolisan naizmenični omekšivač vode sa kratkim vremenom regeneracije.

Poseduje inteligentnu kontrolnu jedinicu sa priključcima za dodavanje automatike. Ima nezavisno podešavanje tvrdoće sirove vode, indikator trenutnog stanja regeneracije pre isključivanja, integrisanu bakteriološku zaštitu (tip DWGV), kratku i brzu regeneraciju, optimalnu potrošnju soli i vode za ispiranje – nezavisno od ulaznog pritiska.

U samom paketu pored jedinica stižu i 5m ispirajućeg creva 13×2, kao i AquaTest – paket za testiranje tvrdoće vode.